Socialna omrežja:
Ekipa

DUNJA GAČNIK , predsednica društva, STOTT PILATES® Certified Instructor

Sem idejni vodja in soustanoviteljica športnega društva Metulj. Sem rojena Dolenjka in prihajam iz okolice Novega mesta. Ker me je študij in kasnejša zaposlitev prinesla v Ljubljano, se vedno,ko imam čas, vrnem v to idilično vasico k staršem, saj mi predstavlja dom in zatočišče.

Že kot otrok sem bila nenehno v gibanju. Ukvarjala sem se z različnimi športi in obiskovala različne vadbe. V osnovni šoli sem trenirala odbojko, kasneje sem obiskovala vadbe aerobike in tae bo-ja. Pred nekaj leti pa sem na internetu našla novo vadbo, ki se imenuje pilates. O tej vadbi sem zelo veliko prebrala in se poučila o vseh dobrih lastnostih inučinkih vadbe. Ker sem bila po vsem napisanem o vadbi pilatesa povsem navdušena, sem se vpisala na pilates. To so bili moji začetki pilatesa.Zamenjala sem kar nekaj društev in klubov, ker sem želela preizkusiti kako pilates poučujejo drugje. Hkrati pa sem želela začutiti utrip in strokovnost različnih inštruktorjev pilatesa. Prenehanje bolečin v hrbtenici, ki so me spremljale že od otroštva, izboljšanje telesne drže in dobro duševno počutje sopripomogli k temu, da sem tudi sama opravila licenco za pilates inštruktorja. Izkušnje sem nabirala v različnih klubih pri vodenju skupinske vadbe, kot tudi vodenju individualnih ur, za posameznike, ki jim bolj odgovarja vadba pilatesa samostojno z inštruktorjem.

Z udeleževanjem različnih izobraževanj, delavnic o pilatesu in ostalih aerobnih vadbah, svoje znanje nehehno izpopolnjujem, saj želim svojim strankam ponuditi kar se da največ.

 

IZOBRAŽEVANJA:

STOTT PILATES® Certified Instructor  (IMP, AM)

Vaditelj pilatesa (Gimnastična zveza Slovenije)

Učitelj AEQ klinične somatike; 1. stopnja

Pilates® Mat inštruktor

Vodenje telesne aktivnosti pred porodom in po porodu (Zveza fizioterapevtovSlovenije)

Gymstick Basic inštruktor

Inštruktor nordijske hoje

 

Ostale delavnice in izobraževanja:

 

- Februar 2010 - Pilates - elastični trak (FITPRO, Ljubljana)

- December 2010 - Pilates - zdrava hrbtenica (FITPRO, Ljubljana)

- Oktober 2013 - Športne poškodbe med mitom in resnico (ZVD, Ljubljana)

- Maj 2014 - Zdravljenje in rehabilitacija poškodb ramenskega sklepa (UKC Ljubljana)

- Februar 2015 - PROGRESSIVE® - 3urna delavnica (BODY & MIND STUDIO, Zagreb)

- Junij 2015 - Simpozij; Zdravljenje poškodb ramenskega in kolenskega sklepa (DFS, Ljubljana)

LEA ADAMIČ , STOTT PILATES® Certified Instructor

Ponosno lahko rečem, da sem ena izmed tistih ljudi, ki so našli strast v hobiju, ki je postal poklic.
Navdušujejo me vadbe, ki so fokusirane na  mind-body povezavo : pilates, barre, TRX.
Fascinira me dejstvo, koliko je sposobno naše telo, če se mu le posvetimo, se z njim "pogovarjamo" in ga vzljubimo.

Rada raziskujem nove poti in možnosti, rada spoznavam nove ljudi in jim pomagam odkriti njihov potencial.Sem zagovornica načela, da so gibanje, spremembe in odkrivanje svojih sposobnosti tisti elementi, ki naše življenje delajo polno in zanimivo.

Ko boste trenirali z mano, ne bo oznak, meja, obsojanj. Vsi smo čudovito drugačni in zato boste začeli iz svojega "praga" in skupaj bomo oblikovali in odkrivali potencial, ki ga ima telo. Mogoče me med treningom zaradi določenih vaj ne boste imeli najraje, vedno pa bo vse iz ljubezni do telesa, ki lahko prestopi veliko meja v glavi.