Pilates – skupinska vadba

Pilates je primeren za vsakogar. Povsem vseeno je, ali ste športnik in si s pilatesom želite dopolniti vadbo ali športno niste zelo aktivni in želite storiti nekaj dobrega za svoje telo. Morda imate naporen poklic? V tem primeru boste s pilatesom zmanjšali napetosti in sprostili telo. Morda sedite dolge ure za pisalno mizo? Z vadbo pilatesa boste izravnali pogosto sedeče telo in še sprostili duha.

Za vadbo pilatesa se odločijo tudi osebe s težavami in bolečinami v hrbtenici ali pogosto napetimi mišicami v vratu, ženske pred in po porodu in ljudje, ki okrevajo po poškodbah, bolezni ali operaciji, ko je potrebna krepitev mišične mase.

Pomembno! Zavedati se je potrebno, da vadba pilatesa pri težavah z zdravjem ne nadomesti obiska pri zdravniku ali terapevtu. Je pa pilates lahko čudovita spremljevalna terapija in lahko celo prepreči nastanek bolečin in poškodb. Zato se v primeru poškodbe oz. bolezni pred vadbo posvetujte z zdravnikom.

Ne glede na razlog, zakaj se odločite za pilates, poskusite vadbo in začutite njen pozitivni učinek na telo. Nedvomno vas bo navdušila.

Pilates izvajamo 60 minut, ob nežni glasbi. Zadnjih 10 – 15 minut je namenjenih sproščanju.

Imate kakšno vprašanje? Bi se želeli prijaviti na uvodno uro?

STRANKE O NAS

V prijetni družbi je lažje telovaditi in vaje pilates pod vodstvom Dunje izvajamo sede na stolih s pripomočki (trak, žoga in obroč). Pridna in vztrajna vadba mi je utrdila mišice na nogah in rokah, kar se mi pozna pri hoji z berglami. Tudi moj mehur me bolj uboga, da lahko brezskrbno kihnem. Deluje, deluje, če upoštevaš Dunjo – globoko dihaj, stisni trebušne mišice, kontrolira Dunja in ura vadbe hitro mine.
Kristina Š.
Pilates me sprošča, z njim si nabiram moč in življenjsko energijo. Čudovito se poda k teku, v njem najdem kar nekaj koristnih vaj, ki krepijo mišice in so učinkovite. Pilates pri ŠD Metulj poteka na prijeten, sproščen in razgiban način, predvsem pa s pravim občutkom. Napredek in zadovoljstvo sta zagotovljena. Super je.
Simona V.