Serija webinarjev: Končno brez bolečin v telesu

Serija webinarjev: Končno brez bolečin v telesu

Serija webinarjev: KONČNO BREZ BOLEČIN V TELESU

KAJ: Serija webinarjev (3x)

KDAJ: sobota 13.3. ; 20.3.; 27.3.2021 ob 18:00

TRAJANJE: posamezen webinar 1uro 15 minut – 1uro 30 minut

KJE: na spletu. ZOOM. 

ZA KOGA: Za posameznike, ki imajo bolečine v telesu (hrbet, križ, vrat, rame, karpalni kanal), rekreativne športnike, pisarniške delavce, študente,…

___________________________________________________________________

PREDAVATELJICA: Dunja Gačnik; ustanoviteljica lastne metode PSQ; mednarodna inštruktorica Stott pilatesa; osebna trenerka in vedno nasmejana motivatorka

 

CENA: posamezni webinar = 29 EUR

sklop vseh 3 webinarjev = 63 EUR

Po prijavi in plačilu prejmete svoj osebni dostop, ki vam omogoča dostop do plačanega webinarja (oz. sklop webinarjev). Vse kar potrebujete je internetna povezava.

_____________________________________________________________________

OBVEZNA PRIJAVA: na email info@sd-metulj.si 

Informacije o plačilu kotizacije sledijo naknadno po prijavi. 

Število mest je omejeno zaradi zagotavljanja dobrih pogojev in kakovosti videa. Zato si čimprej zagotovite svoje mesto. Mesto si zagotovite s plačilom kotizacije. 

_____________________________________________________________________

TEMATIKE WEBINARJEV:

 1. webinar: sobota 13. marec 2021 ob 18:00

KAKO ODPRAVITI BOLEČINE V HRBTU (3 koraki do življenja brez bolečin)

Hrbet in hrbtenica sta dela telesa, ki premoreta ogromno moči, ščitita zelo občutljivo hrbtenjačo in živce, obenem pa sta dovolj fleksibilna, da nam omogočita gibanje v vse smeri. S pomembnostjo tega dela telesa in njeno obremenitvijo, pa zelo hitro lahko pride do poškodb ali preobremenjenosti mišic, kar prinaša bolečino, ki za aktivnega človeka pomeni prisilni počitek, za neaktivnega pa opozorilo. Nelagodnost povezano s hrbtom lahko začutimo tudi v nogah in rokah, ne samo v velikih mišičnih skupinah tega dela telesa, seveda pa obstajajo tudi poškodbe diskov, kosti, sklepov, ligamentov in hrbtenice.

Včasih je dovolj le manjša poškodba hrbta, da v godljo spravite druge dele telesa, saj telo v izogib bolečini začne kompenzirati in razbremenjevati oboleli del z drugimi mišičnimi skupinami, ki jih v času poškodbe hrbta močno obremenimo.

Na webinarju si bomo pogledali 3 ključne korake do življenja brez bolečin v hrbtu (križu):

• Razumevanje delovanja hrbtenice ter mite in zmote na tem področju

• Ključni napotki glede »higiene« hrbtenice – kako s prilagoditvami pri delu, aktivnostih, sedenju … zmanjšamo dnevno obremenitev na hrbtenico

• Osnovne vaje za hrbtenico in njihova progresija – stopnjevanje težavnosti

_____________________________________________________________________

 

2. webinar: sobota 20. marec 2021 ob 18:00

BOLEČINE IN MIŠIČNA NAPETOST V VRATU IN RAMENIH 

Napet in boleč vrat ter ramena, predstavljajo eno izmed najpogostejših težav današnje dobe. Zakaj je temu tako? Odgovor se skriva v predvsem v načinu življenja, ki nas prisili, da se naše telo nenehno nahaja v prisiljenih in nepravilnih položajih, kot so sključeno sedenje za računalnikom, dlje časa trajajoč neustrezen položaj glave pri gledanju v mobilni telefon, nepravilno sedenje v avtu za volanom, prisilni položaji pri delu… Vse te nepravilne obremenitve na vratno hrbtenico pa povzročajo stalno mišično napetost v tem predelu in hitro privedejo tudi do spremenjenega položaja vratu in glave ter bolečin, ki pa lahko postanejo tudi kronične.

Na webinarju si bomo pogledali:

 • Vzroke zakaj prihaja do bolečin in mišične napestosti v vratu in ramenih
 • Po uvodnem delu sledijo vaje, ki bodo povečale zavedanje o pravilnem gibanju v vratni hrbtenici, okrepile oslabljene mišice in raztegnile skrajšane mišice v predelu vratu in ramen.

_____________________________________________________________________

 

3. webinar: sobota 27. marec 2021 ob 18:00

BOLEČINE V ZAPESTJU IN KARPALNI KANAL

Sindrom zapestnega prehoda, ki mu pogovorno rečemo “karpalni kanal”, je ena najpogostejših poklicnih bolezni, ključni vzrok pa je preobremenjenost zapestja pri številnih poklicih, denimo pri frizerjih, računalničarjih,  zobozdravnikih, pisarniških delavcih, kjer gre za dalj časa trajajoče ponavljajoče se monotone gibe. Primeri iz prakse potrjujejo tudi vse več težav zaradi daljše uporabe miške med delom. Sodobni čas namreč terja veliko več opravil, ki se opravljajo ob računalniku in brez njega si dandanes skorajda ne znamo več predstavljati nobenega delovnega procesa. Tako je seveda veliko več ljudi vpetih v nepravilne obremenitve, ne glede na starost in spol.

Na webinarju bomo:

 • Razkrili najpogostejše napake, ki jih delamo pri delu
 • Razkrili bomo kaj je osnovni vzrok težav v zapestju.
 • V nadaljevanju pa vas bomo seznanili s priporočili in primernimi vajami, ki lahko težave omilijo ali odpravijo. 

_____________________________________________________________________

OBVEZNE PRIJAVE na posamezni webinar ali sklop webinarjev na info@sd-metulj.si .

Če imate kakšno vprašanje, me lahko tudi pokličete na 040 785-934 (Dunja). 

Po prijavi, ki jo dobim na email, vam pošljem podatke za nakazilo. Ko je nakazilo opravljeno, si zagotovite mesto na webinarju.

Mesta na webinarju so zaradi kakovosti izvedbe posamezne delavnice omejena.

 

_____________________________________________________________________

MNENJA STRANK, KI SO SE ŽE UDELEŽILI NAŠIH ONLINE DELAVNIC:

 • Odlična delavnica. Zelo nadzorno je bilo prikazano in povedano, česa se ne sme početi, da ne naredimo škode svojemu telesu. (Metka)
 • Dobro predstavljene vaje. In opozorila za zelo pogoste težave, ki se nam pojavljajo in kako jih lahko odpravimo. (Janez)
 • Ravno prav teorije, povedane na jasen način, počasi in logično. Pa tudi to, da so bile vaje prikazane sproti, v povezavi s teorijo in da so res preproste. Zamislila sem se tudi nad postavitvijo svojega ekrana na mizi in nastavitvijo stola. (Jasna)
 • Meni je najbolj v spominu ostalo to, da nas je voditeljica opozorila na to, da je bolj pomembno narediti eno vajo – počasi in pravilno, kot pa deset ponovitev, pri katerih pa se lahko poškodujemo. (Ksenja)
 • Predavateljica ima ogromno izkušenj s tega področja. Je sproščena, pripravljena pomagati z nasveti tudi naprej, posredovati tudi gradivo, dodatne vaje za vsakdan. Pokazala nam je veliko vaj, ki jih ni težko izvajati in bi morale postati del našega življenja in dela. Konkretna je in razumevajoča. Vse pohvale in še kdaj kakšno nadaljevanje. (Matej)